Переможці

Найкращі фото Донецької, Луганської, Кіровоградської областей

Крейдова флора 01
Крейдова флора. Дмитро Балховітін, CC BY-SA 4.0
Усього під час конкурсу 2017 року було завантажено світлини 16 об’єктів Донецької області. Фото з найвищим балом — це вид на територію заповідника «Крейдова флора», автор — Дмитро Балховітін.

Заповідник «Крейдова флора» — відділення Українського степового природного заповідника НАН України. Це унікальне з точки зору ботаніки місце. Тут охороняються рослини, які зустрічаються тільки на крейдяних відшаруваннях і ростуть разом із рослинами гірських, хвойних і широколистяних лісів.

Список перемог Дмитра у конкурсі «Вікі любить Землю» — чималий. Вже цього року його світлина також стала найкращою з Черкаської області. У 2014 році він став абсолютним переможцем, адже його світлина  «Вид з Говерли на Карпатський національний парк» стала другою у національному топ-10 і першою у міжнародному рейтингу, і, окрім цього, «Ранок на Фіоленті» став найкращою світлиною Севастополя, а водоспад Трофанець — на Закарпатті; фото скелеподібного оголення верхньої крейди на Донеччині посіло 3-є місце серед найкращих світлин конкурсу  у 2013 році.

Філія ЛПЗ НАНУ "Стрільцівський степ" Coronella austriaca (ЧКУ)
Мідянка звичайна у відділенні Луганського природного заповідника «Стрільцівський Степ». GalinaGouz, CC BY-SA 4.0
 Переможна світлина Луганщини була зроблена у «Стрільцівському Степу» — відділення Луганського природного заповідника. Знаходиться біля села Криничне  на території Міловського району Луганської області. Площа 1036,5 га. Заснований як заповідник у 1948 році для збереження решток Старобільських різнотравно-типчаково-ковилових степів та дикої степової фауни. У межах цього заповідного об’єкту зареєстровано 47 видів ссавців, 190 — птахів, 7 — плазунів, 6 видів земноводних.

Авторка GalinaGouz  завантажила 72 світлини з цього заповідника, його тварин та рослин що очевидно, є цінним внеском, дякуємо!

Горби
Пам’ятка природи «Ковилові горби». Віталій Попков, CC BY-SA 4.0
Віталій Попков став автором найкращої світлини Кіровоградської області. «Ковилові горби» — ботанічна пам’ятка природи місцевого значення на Знам’янщині, створена для охорони червонокнижних ковилів. Статті про пам’ятку у Вікіпедії ще не існує. Допоможіть проекту!

Дивіться також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *