Новини / NewsПереможці

Найкращі світлини Житомирської області та Севастополя

 

Anemone patens in Zhytomyr Oblast 2017-04
Заказник «Конвалія».  Олександр Чорний, CC BY-SA 4.0
У номінації «Найкраще фото Житомирській області» другий рік поспіль виборює перемогу Олександр Чорний. Це художнє фото лісової рослини Сон розкритий зроблене у ботанічному заказнику «Конвалія». Заказник розташований у межах Коростишівського району Житомирської області, неподалік від села Царівка, створений з метою охорони частини лісового масиву з заростями лікарської рослини — конвалії. Стаття у Вікіпедії про заказник доволі коротка. Закликаємо її доповнити!

Скелі Ласпі - 01
Скелі Ласпі.  Moahim, CC BY-SA 4.0
З усіх, що були зроблені учасниками на території Севастополя, найбільше балів отримала світлина зі Скелями Ласпі, зроблена у 2011 році. Заповідне урочище «Скелі Ласпі» розташоване на теренах Балаклавського району Севастопольської міської ради. Створено заповідне урочище відповідно до рішення Кримського обласного виконавчого комітету і Севастопольської міської ради від 20 травня 1980 року № 353. Скелі Ласпі займають північну частину однойменного урочища, що амфітеатром оточує Ласпійську бухту. Цей район Криму за теплий клімат, ксерофітну рослинність неофіційно називають «Кримською Африкою». Останнім часом назва урочища виринала у ЗМІ у зв’язку з забудовою певної території.

Користувач Moahim вже перемагав у номінаціях «Найкраще фото Чернівецької області» (2015), «Найкраще фото Київщини» (2014), а також був автором однієї з десяти найкращих світлин конкурсу 2016 року (6 місце).

Дивіться також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *