Новини / News

Найкращі світлини Сумської та Дніпропетровської областей

Добігає кінця оголошення переможців номінації «Найкраща фото області».  Вітаємо переможців і  чекаємо на церемонії нагородження у Києві!

Озеро Журавлине
«Озеро Журавлине».  AlevYansen, CC BY-SA 4.0
Найбільше балів серед фото пам’яток природи Сумської області отримало «Журавлине озеро» — гідрологічна пам’ятка природи місцевого значення. Розташоване у сосновому лісі, 1,5 км на схід від села Стінка Сумського району, заповідане у 1981 році.  Статті у Вікіпедії про озеро ще не існує, довідок про походження та особливостей озера не вдалося відшукати й у веб-просторі загалом. Сподіваємось, місцеві краєзнавці це виправлять.

Токiвськi водоспади 5
Кам’янський прибережно-річковий комплекс.  Grey Heaven, CC BY-SA 4.0
 Автор найкращої світлини Дніпропетровщини — новий учасник конкурсу, завантажив понад 200 світлин, багато з яких, в тому числі і переможна, — з Кам’янського прибережно-річкового комплексу. Це ландшафтний заказник загальнодержавного значення в Україні, об’єкт природно-заповідного фонду Дніпропетровської області. Розташований біля сіл Михайлівка, Кам’янка, Грушівка та селища Токівське Апостолівського району Дніпропетровської області, обабіч берегів річки Кам’янки та подекуди включає її річище. До заказника також відносяться ділянки заплави та береги річки Базавлук. На території заказника зберігається одна з найцінніших ділянок дикої природи українського степу. Більшу частину території, яка являє собою схили корінних берегів річки Кам’янка та прилеглі до неї балки, вкриває типова для степу рослинність — ковила українська, ковила волосиста, типчак, трапляються й інші види ковили. У тих містах, де річка омиває кам’янисті ділянки, значно підвищується біорізноманіття.

Всіх переможців згаданої номінації різних років проведення конкурсу можна оглянути на сторінці проекту у Вікіпедії.

Дивіться також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *